Blev lite köttgryta/kalops med :) Fick 6 burkar på detta receptet !

250gr nötfärs
1 palsternacka
1 morot
6 potatisar

5 dl vatten
Lagerblad 2 st
Kryddpepparkorn
Svartpeppar
Lägg nötfärsen i en kastrull med ca 2 dl vatten .Lägg i lagerblad , kryddpepparkorn och svartpeppar. Låt koka på svag värme i cirka 10 minuter med lock. Strimla palsternackan och moroten och lägg sedan  detta i kastrullen . Häll på mer vatten så det nästan täcker allting och låt sedan koka ytterligare 10 min med lock.Sila bort spadet men behåll det !
Koka potatisen tills den är mjuk (Jag valde att tärna två utav potatisarna innan kokningen för att få lite mera bitar i maten så den inte blev helt slät , koka dessa separat). Kör sedan allting i en mixer (ej tärnor), använd spadet för att få till lagom konsistens :) Veva i tärnorna i efterhand med en vanlig slev precis innan du ska fylla dina burkar !

 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej